om mig

Jag har kommit fram till en sak; det är svårt att beskriva sig själv. I alla fall tycker jag att det är svårt att beskriva mig. I skolan och på anställningsintervjuer kommer alltid den där uppmaningen: "berätta lite om dig själv". Vad ska jag säga? De vet vad jag heter, hur gammal jag är och varför jag är där. Vad mer vill de veta? Om jag använder tandtråd, tror på tomten eller kan busstidtabellen utantill? Eller om jag har några udda böjelser eller om jag samlar på säkerhetsnålar? Jag förstår inte. Så med risk för att verka förvirrad och fullständigt ointressant ska jag nu "berätta lite om mig själv"...

Föddes i Uppsala och växte upp i Bålsta. Hade två föräldrar, men inga syskon.

Jag är högerhänt, ateist och feminist. Går inåt med fötterna, är medlem i Amnesty och äter vegetariskt. Har sneda tänder, kan numera köra bil och har anmält mig till Donationsregistret.

Jag är grym på att baka bullar och lila och rött är de finaste färger jag vet. Tycker om musik och lyssnar för närvarande mest på Flogging Molly. Tycker om kartor, symmetri och långa krångliga ord. Dricker massor av te, röker billiga cigaretter och dricker sällan alkohol.

Jag avskyr knäckebröd, fisk och högerpolitik. Har ormfobi, är rädd för hundar och förstår inte poesi. Får avig blodgång av dokusåpor, fundamentalism och diskriminering.

Önskar att kollektivtrafik, TV-licens och tandvård skulle vara gratis. Vill sätta en snigel på ögat på Fredrik Reinfeldt, se George W Bush delta i Big Brother och bjuda Lars Leijonborg på en stämbandsoperation. Jag vill ha nya skor, nya kläder och fred på jorden.

I februari 2004 fick jag diagnoserna Asperger syndrom och ADHD, enbart uppmärksamhetsstörning. Vill man vara lite amerikansk kan man kalla det ADD. Har svårt för förändringar, ritar scheman för att klara vardagen och är jämt trött. Är stresskänslig, saknar simultanförmåga och har trubbel med perceptionen. Hade i fem års tid aktivitetsersättning och lagade mig själv. Sedan lekte jag vuxen och läste på högskolan.