föregående nästa oktober
M T O T F L S
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
arkiv
2014 2013
2012 2011
2010 2009
2008 2007
2006 2005
2004 2003

Denna sida skall visas i en iframe. För att se sidan i sin helhet klicka här.

31 oktober 2010

normaltid (!)

klocka

Jag har en klocka som ska ställa om mellan sommar- och vintertid av sig själv. Min mamma har en likadan, och den ställer om sig, men det gör inte min. Inte ens när den påstår sig ha radiokontakt med någon exakt klocka någon annanstans. Tror det dröjde till maj innan den ställde om sig till sommartid. Får se hur lång tid det tar tills den ställer om till vintertid. Eller normaltid som det tydligen heter om man ska vara korrekt (fast eftersom sommartiden är längre än vinter-/normaltiden tycker jag inte att det är något bra namn).

zzz

Har i drygt en månad haft sömnproblem. Det är det gamla vanliga - att jag inte blir trött och därmed inte kommer i säng i tid och alltså sover för lite. Fast nu har det varit någon slags de luxe-variant där jag inte somnar trots att jag är trött och går och lägger mig. Och om jag varit trött på eftermiddagen och därför gått och lagt mig en stund så somnar jag inte och efter en kvart eller så är jag så rastlös så det är bara att stiga upp igen.

Sådana här perioder brukar inte pågå så här länge, och nu märker jag att det har effekt på hjärnan - vilket irriterar mig. Koncentrationen är ännu sämre än vanligt, och jag är rastlös och hyperaktiv - jag får alltså värre ADHD-symptom än vanligt. Intressant men irriterande.

Jag har fått sömntabletter utskrivna för sådant här, men jag brukar inte ta dem så ofta. Sist jag var på apoteket och hämtade ut sådana var i våras någon gång och då fick jag ungefär den sista asken de hade, för sedan skulle skulle det vara slut fram till hösten. Tyckte det var en aning egendomligt, men oroade mig väl inte så mycket för det. Av förklarliga skäl tyckte jag dock för ett par veckor sedan att jag behövde sömntabletter, men då var det fortfarande slut på apoteket, och skulle nog komma nästa år - "på grund av produktionsflytt". Jag kan tycka att man borde kunna planera sånt lite bättre. Särskilt om man är den enda på marknaden som tillverkar ett läkemedel med just den aktiva substansen. De har säkert något slags patent eller så. Hur som helst finns inga synonympreparat.

Kom att tänka på att min läkare skickat in två licensmotiveringar om melatonin för min räkning. En skickade han i maj, men eftersom ingening hände skickade han en till i augusti, vilket inte heller tycktes ha någon effekt. Han var dessutom så säker på att Läkemedelsverket skulle säga nej, så jag fick inget recept. I fredags ringde jag till Läkedelsverket och fick veta att jag sedan i maj har en licens liggande på apoteket.

Ringde till mottagningen där läkaren arbetar och talade om det. Sa även att jag inte tyckte att jag skulle behöva betala för det receptet, särskilt inte som jag tidigare samma vecka ringt och bett om att få någon annan sorts sömntablett. Sköterskan jag pratade med tyckte likadant. Senare samma dag fick jag recept på en annan sorts sömntablett. Kan svära på att när melatoninreceptet kommer så ligger det en räkning i det kuvertet också. Värre tomtar till sekreterare än på den mottagningen får man leta efter. De trasslar till det oftare än de gör rätt.

Igår hämtade jag ut de nya sömntabletterna. Fick en reflexväst på köpet. Tyckte det var en lite komisk kombination eftersom tabletterna jag fick är tänkta att ha effekt under ungefär samma tid av dygnet som reflexvästen. Fast med fem veckors sömnbrist blir även humorn sämre. Natten som var sov jag nio timmar (med hjälp av en tablett som för bästa effekt skulle tas i "upprätt läge tillsammans med ett halvt glas vatten" - det är till att ha krav). Lite ont i huvudet, men annars rätt okej. Ett par nätter till så kanske det blir någon ordning.

annat

Klarat en tenta och därmed en kurs till. Mycket trevligt. Firade med att skaffa en liten mediaspelare. Tenta igen om ca två veckor. Mindre trevligt.

tillbaka upp