föregående nästa september
M T O T F L S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
arkiv
2014 2013
2012 2011
2010 2009
2008 2007
2006 2005
2004 2003

Denna sida skall visas i en iframe. För att se sidan i sin helhet klicka här.

16 september 2010

klockantio valspecial!

valskräp

"Litar du på opinionsundersökningar?" var en fråga som ställdes i något valspecial-hit-och-dit på tv4 för någon vecka sedan. Vad är det för fråga? Programledare med sidekick konstaterade roat att en stor andel svarat "vet inte". Men vad ska man svara på? Vad gällde frågan? Om man litar på att opinionsmätningar speglar verkligheten? Eller att de utförts korrekt? Eller vadå? Jag skulle säkert också svara "vet inte" om jag fick den frågan.

Vad är förresten poängen med alla opinionsundersökningar? De visar ändå bara vad just de tillfrågade tycker just den dagen. Ur mitt perspektiv fyller de ingen vidare funktion, och jag kan bara se att de skulle ha två syften: att tala om ifall man borde oroa sig och om man borde taktikrösta. Eller att fylla ut utrymmet i brist på andra nyheter. Finns det inget annat som är viktigare att diskutera än Lars Ohly och bröstpumpen? Jag är så trött på valet så jag vill gå i ide.

Jag är en sådan där rigid jävel som inte byter åsikt, så jag byter inte block baserat på vem som har snyggast slips eller om Lars Ohly pratar om bröstpumpar (och att ta upp amning som enda argument mot kvoterad föräldraförsäkring är dumt, så då får man räkna med ett svar av den sorten). Jag har min åsikt ganska klar, så att jag tittar på valprogram på tv är för att det a) inte finns något annat att titta på utom dokusåpaskräp och program som börjar med "En plats vid/på/i...", och b) för att det var roligt till en början.

Men nu börjar det bli tjatigt. För att inte tala om osakligt. Enligt Skrikan Olofsson & co. är Lars Ohly kommunist för tid och evighet även om han själv inte kallar sig det längre (man kan alltså inte ändra sig), Ibrahim Baylan anklagar närapå den otäcke Schlingman (?) för mutbrott och media visar långa sekvenser där Thomas Östros framstår som den gnälligaste mannen riket kan uppbringa. Någon tidning (Metro?) hade ett litet reportage där de menade att Socialdemokraterna nu halade fram äss ur rockärmen genom att skicka fram gamla sosse-kändisar som Mona-stöd. Men ska man stötta Mona kanske man inte ska skicka fram a) Göran Persson, som hela Sverige fått en överdos av, b) Bosse Ringholm, som väl inte åstadkommit så mycket annat än konstiga kommentarer, och c) Laila Freivalds, som borde ägna sig åt annat och inte associeras med politik över huvudtaget. Den enda som har något slags anseende i den kvartett som presenterades är Ingvar Carlsson. Att skicka fram Freivalds som stödtrupp är ungefär lika snällt som att ge Mona en smäll på käften, och det verkar väl onödigt?

På söndag ska jag i alla fall rösta. Inte för att jag tror att det blir som jag vill, men för att det ska göras. Jag tror att borgarna vinner, men är osäker på om de får majoritet. Och jag tror att Sverigedemokraterna kommer in. Tyvärr.

Fy fan, det här landet är på väg åt fel håll.

tillbaka upp