föregående nästa december
M T O T F L S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
arkiv
2012 2011
2010 2009
2008 2007
2006 2005
2004 2003

Denna sida skall visas i en iframe. För att se sidan i sin helhet klicka här.

27 december 2009

badrum och helgon

före      efter

Efter en månad och två dagar blev mitt badrum äntligen färdigt. Kan ju inte påstå att det blev någon estetisk förbättring. Och jag har varken kakel eller badkar längre. Jag badar visserligen i princip aldrig (har t.ex. aldrig badat i min nuvarande lägenhet), men jag hade ändå velat veta att jag inte skulle ha möjlighet längre. Jag påpekade detta för vaktmästaren som, i stället för att försöka fatta att det är bra om man säger till om vissa saker, frågade om jag ville ha ett badkar, för då kunde han "fixa" det. Det var inte det som var poängen.

Jag ringde till kontaktcentret efter att de två läskiga rörmokarna hade gått. Och jag fick låna M's lägenhet! M är ett första klassens helgon. Han bodde hos sina föräldrar medan jag ockuperade hans lägenhet. Hur tackar man för något sådant? Jag köpte tre smörknivar (eftersom han bara hade en), ett kort och en trisslott. Sedan satt jag och hoppades att han skulle vinna en obscen summa pengar. Vilket han inte gjorde. Han vann 25 kronor. Men det var värt ett försök i alla fall.

Vaktmästaren påstod att en städfirma hade varit hos mig och städat. Jag vet inte vad de klassar som städning, men om det är ett tjockt lager betongdamm på allting i lägenheten, inklusive badrumsgolvet, så kallar jag inte det städning. Jag fick torka golven med trasa eftersom varken dammsugning eller mopp funkade. Och alla saker av textil - kläder, soffan o.s.v. - var dammigt och det som gick att tvätta har jag tvättat. Jag har våttorkat skor, torkat av väggar, möbler och saker - t.o.m. papper (undrar hur många andra som har dammtorkat sin post?). Jag var tvungen att diska nästan alla tallrikar och sånt - särskilt den skål de hade lagt något som påminde om grus i - men innan jag kunde göra det var jag tvungen att diska själva diskstället. Jag städade i fem dagar, men hann ändå inte klart innan jag åkte bort på julafton. Och mina händer var som små torra russin efteråt. Huden brevid tumnageln på högerhanden har till och med spruckit :(

Och som en extra liten bonus är jag praktiskt taget pank eftersom hantverkarna dragit på mig en elräkning på typ 670 spänn, som jag har fått lägga ut tills någon gång när jag får tillbaka pengarna av hyresvärden. Det är dessutom bara för en halv månad, så jag kan vänta mig en lika festlig elräkning i januari.

skolan

Hittills har jag haft två salstentor. Och har klarat båda på första försöket! På den första fick jag 80 % rätt och på den andra fick jag full poäng! :) Det gör verkligen skillnad att jag får sitta för mig själv och ha mp3-spelaren på. Det trodde jag faktiskt inte. Men på den första tentan provade jag att sitta med de andra första timmen, och det sket sig direkt, eftersom någon hade en gnisslande penna (!). Trots att jag hade öronproppar hörde jag det där gnisslandet. Sedan var det en som kom sent och då uppstod ett visst meningsutbyte mellan eftersläntraren och tentavakten och det störde också. Och så det vanliga skrapandet med stolar, harklingar, hostningar o.s.v. Fick inget gjort första timmen, men när jag sedan fick sätta mig i ett annat rum gick det bra. Mycket intressant.

Det känns så skönt att jag klarat mina två första kurser! Och att jag dessutom fick mer än bara godkänt, även om jag skulle ha varit nöjd med det också. Lite skillnad mot förra gången jag försökte utbilda mig då jag klarade en enda tenta och inte en enda kurs på ett helt år. Känner mig som att jag fått tillbaka en liten bit av mitt akademiska självförtroende :)

...och till sist...

Är på min sedvanliga vinterturné. Den här gången har jag med mig Lilla Blå och sex stycken skolböcker, eftersom terminen fortsätter över jul... Men vad är väl en bal på slottet..? ;)

Gott nytt år!

fyrverkeri

tillbaka upp