föregående nästa november
M T O T F L S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
arkiv
2012 2011
2010 2009
2008 2007
2006 2005
2004 2003

Denna sida skall visas i en iframe. För att se sidan i sin helhet klicka här.

16 november 2009

Lilla Blå

Lilla Blå

Jag har köpt en dator! Den är liten och blå så därför heter den Lilla Blå. Skrället (stationära museiföremålet) fungerar när inte nätverkskabeln är i. Högst egendomligt. Men eftersom jag behöver internet (inte minst för att skolan tycker att det är det bästa sättet att kommunicera med studenterna) så blir det lite väl krångligt att använda Skrället. Och för att vara verkligt cool och modern (för att inte tala om praktisk!) har jag även skaffat trådlös router, och efter lite trassel är skrivaren nätverkad och Lilla Blå verkligt trådlös :)

alltså, jag kan inte bo här

De ska renovera mitt badrum. Det började lite oskyldigt med att vattnet inte rann undan som det skulle i golvbrunnen. Jag tänkte att jag skulle rensa - även om jag verkligen hatar att göra det. Jag har till och med en sån där "hårfälla" i badkaret så minimal mängd hår ska åka ner och kräva åtgärd. Eftersom mitt badrum är närmare 50 år gammalt med fast badkar har jag inte en normal golvbrunn, utan här är det ett metallgaller i golvet halvvägs in under ett annat metallgaller på sidan av badkaret. Det satt fast. Jag ringde vaktmästaren, och han sa att han skulle komma samma dag, så han kom dagen efter när jag var i skolan.

Morgonen därpå var jag mycket stressad för att jag hade försovit mig och skulle till skolan. Jag duschade, och när jag var klar upptäckte jag att det var översvämning i badrummet. Vatten över hela golvet. Så iförd morgonrock moppade jag golvet medan jag ringde till hyresvärden, eftersom vaktmästaren inte hade telefontid då. Damen som svarade missförstod mig och fick för sig att jag trodde att vaktmästaren inte varit här, så hon ringde upp mig igen och sa att han hade sagt att han visst varit här. Så fick jag förklara det hela igen, och jag var säker på att jag inte skulle hinna till skolan, men det gjorde jag.

När jag kom hem hade vaktmästaren varit här igen och lämnat en lapp där det stod att de skulle renovera badrummet, och jag skulle få närmare besked från byggfirman när de skulle börja "om cirka 2 veckor" - oklart om det var då de skulle börja, eller om det var då jag skulle få närmare besked. Dagarna efter det rann vattnet undan som det skulle igen, men sedan dök vaktmästaren upp igen och meddelade att de skulle börja renoveringen redan följande måndag, vilket är idag. Tydligen är rören sönderrostade och det har runnit ner så det syns i taket hos tanten som bor under min lägenhet.

Jag har inga föreläsningar idag men jag gick upp klockan sex för att hinna duscha innan de kom, eftersom de har den otrevliga vanan att dyka upp ca klockan 7 på morgonen. Vid tiotiden hade de fortfarande inte kommit, men då fick jag knalla iväg och möta vaktmästaren för att han skulle visa vart jag kan duscha under tiden, och ge mig en nyckel dit. Det är tre hus härifrån. Långa hus.

Här finns ingen toalett i källaren eller så utan vid tolvtiden kom en karl hit med en "frystoalett". Han frågade vart jag ville ha den. Vart ställer man en toalett? Den passar inte i något annat rum än badrummet. Känns ohygieniskt och knäppt att ha den i något annat rum. Till slut blev det sovrummet, eftersom det är det enda rum som har dörr. Men jag tror inte jag fixar att gå på muggen i sovrummet. Eller sova bredvid en toalett. Om inte annat för att den låter. Den surrar och knäpper av och på någon slags termostat, ungefär som en ugn eller ett strykjärn. Tänkte försöka baxa ut sängen i vardagsrummet.

Det löser dock inte problemet - att jag inte tror att jag fixar det där med toalett i sovrummet. Men jag har ingenstans att ta vägen. Jag kan inte bo hos någon av mina föräldrar, för de bor för långt bort och det saknas möjlighet att pendla till skolan. Och de flesta jag känner bor långt bort, och de jag känner i närheten känner jag inte tillräckligt väl för att fråga, eller så har de katt och jag är allergiker, eller så skulle det inte gå av andra orsaker. En tjej i klassen har erbjudit mig att sova hos henne, men frågan är hur lång tid det skulle ta innan jag känner mig som en belastning eller hon tycker att jag är det.

En möjlighet är dock inte uttömd - kontaktcentret - fast där saknas dusch. Får ringa dit så fort de har gett sig iväg. För nu är de här - två svärande typer som hackar loss mitt badrum. Eller det är den ena som pratar och svär. Den andra flåsar bara. De är inte ens trevliga. Och de verkar inte veta vad de ska göra. "Vafan ä 're här?" tycks vara den vanligaste frasen och de övervägde att ställa den gamla toaletten på balkongen innan jag sa att det inte går, för då kommer man inte ut där. De flåsar ljudligt hela tiden och rapar med jämna mellanrum, och drar ner min post på golvet och droppar vatten på den, och säger inte till. Och frågar jag något får jag knappt svar, och det som väl sägs sägs i överlägsen "är-du-dum-i-huvudet-ton". Undrar hur lång tid det tar innan jag har en toalett i badrummet igen..?

tillbaka upp