nästa föregående juni
M T O T F L S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
arkiv
2012 2011
2010 2009
2008 2007
2006 2005
2004 2003
 

Denna sida skall visas i en iframe. För att se sidan i sin helhet klicka här.

18 juni 2006

"Daglig verksamhet"

högteknologiskt fortskaffningsmedel

Jag går på coachingsamtal och cirkelverksamhet varje måndag. Eller skulle göra det i alla fall om det inte vore för att bilen fortfarande inte är lagad, och vi blev tvungna att lämna tillbaka lånebilen. Förrförra måndagen kunde jag inte vara med på cirkeln, eftersom tåget hem gick 14.26 och cirkeln slutar 17.00. Och förra veckan fick jag åka hem med taxi.

Jag kan visserligen åka större delen av vägen hem med kommunala färdmedel, fram till 19.45, men då fattas det fortfarande drygt en mil. Och även om jag skulle vilja gå, så är det förenat med livsfara. Det finns ingen gångväg, vägrenen är så gott som obefintlig och hastighetsbegränsningen må vara 90, men ingen kör långsammare än 100. Kanske bilen är klar någon gång nu i veckan. E skulle kolla med sina bekanta här om de kanske kan hämta mig imorgon. Annars får jag nog hoppa över i alla fall cirkeln.

Annars har det på det hela taget gått bra. Enda nackdelen är just resorna. Jag måste alltid byta tåg halvvägs, och jag måste alltid vänta en halvtimme på min anslutning, både på vägen dit och på vägen hem. Tåget hem går inte förrän drygt en timme efter att cirkeln slutat. Och nu när vi inte har bil så måste jag åka hemifrån med den sista bussen in till tätorten, och den går 9.30. Och då är jag framme i Jönköping ca halv tolv, och jag börjar inte förrän 14.00.

Det borde vara skottpengar på den som formgav tåget (eller vad det nu kan tänkas kallas, se bilden). Hur man än vänder på det så måste man alltid åka baklänges om man inte vill sitta på solsidan. Oavsett åt vilket håll man åker. Mycket egendomligt. Så jag har att välja mellan åksjuka och solsting.

Sist var det dessutom en man som klev på halvvägs och det första han gjorde var att stänga fönstret, och ingen vågade öppna det igen, eftersom karln satt precis framför det. Och det blev så varmt! Ca 40 personer i en vagn - och ugnsvärme. Jag var tvungen att köpa ett linne när jag kom fram till Jönköping, så jag kunde byta om efter att ha tvättat av mig, för jag stod inte ut med att vara så svettig, även fast jag inte luktade. Ska i fortsättningen ha med mig deodorant och ombyte.

Myggor!

Vi har mygginvasion! Det är förfärligt. Göteborg var en nästan myggfri zon, och jag bodde där i tre år, så jag är inte van vid detta. Det brukar tydligen inte vara särskilt myggigt här annars heller, men det är tydligen ett nationellt myggår i år. Men det här är löjligt. Man kan knappt gå ut vissa dagar eftersom man då genast befinner sig i ett moln av myggor. Ibland är det hundratals myggor på baksidan och inte en enda på framsidan. Ibland är det tvärtom.

Och trots tättslutande myggnät för fönstren kommer de in. En morgon var det ett tjugotal myggor i badrummet, inatt vaknade jag av en envis mygga i sovrummet. När jag slagit ihjäl den upptäckte jag ytterligare en.

Jag brukar inte känna mina myggbett. Jag känner när myggan sticker mig, men det brukar inte klia särskilt mycket efteråt. I år har jag flera kliande myggbett, och flera som blivit röda. Det stod i tidningen att skogsmyggorna beräknas vara borta om ett några veckor. Men då kommer översvämningsmyggorna istället. Toppen!

I övrigt...

Jag har lyckats hålla min sovrutin. Jag kan t.o.m. mixtra med den, och bestämma en ny tid att gå och lägga mig, t.ex. klockan ett. Och då gör jag det också. Mycket intressant.

F.d. plastsyster, eller vad hon kan tänkas kallas, har tagit studenten, vilket firades förra veckan.

Jag har gjort en ny layout (som om det inte syns). "Du ska inte tro det blir sommar o.s.v..."

tillbaka upp