nästa föregående september
M T O T F L S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
arkiv
2012 2011
2010 2009
2008 2007
2006 2005
2004 2003
 

Denna sida skall visas i en iframe. För att se sidan i sin helhet klicka här.

30 september 2005

Premiär!

Detta är ett historiskt ögonblick! Nej, inte riktigt, men det är första gången jag uppdaterar hemsidan medan jag fortfarande är hemma hos mamma. Det är lika bra att jag vänjer mig, för på grund av skäl jag inte tänker gå in närmare på nu, ska jag flytta hit. Säkert är det enklare att uppdatera hemsidan härifrån när jag har min egen dator, med tillgång till de program jag använder, och inte minst den lilla fördelen att jag har hela hemsidan liggande på min egen hårddisk, medan här har jag en mycket gammal version av den. Så vissa detaljer går väl att lösa med tiden.

Men det kommer onekligen att innebära mindre tid på nätet, med den icke önskvärda konsekvensen att jag får lite svårare att läsa dagböcker och följdaktligen även svårare att skriva i gästböcker, vilket jag redan är dålig på. Men jag får vänja mig vid att vara utan kabel-tv och bredband. Jag har ändå gjort det förr. Svårare blir det nog med den lilla detaljen att här, mitt ute på landet går det inga eller få bussar, och därför kommer jag att vara helt beroende av mamma och hennes bil. Det är ändå inte meningen att jag ska bo här för evigt. Ska åka tillbaka till Göteborg snart och sätta igång att packa, och sedan är det dags.

Mamma har fyllt år

Som jag tidigare nämnt infaller mammas födelsedag i september, och nu är det klart. Mamma har fyllt 50. Själva födelsedagen firades med tårta, kakor, mamma, mig och en av mammas vänner. Sedan, helgen som följde, blev det större kalas med middag och några andra vänner. Det var trevligt.

Saker man kan göra på landet

Här är några saker man kan göra på landet:

I onsdags var vi i Jönköping, och fick möjligheten att följa med på föredrag av Stefan Widerlöv och Krystian Kawalec. Det var intressant. Tyvärr pratade de inte så länge, men det var kul ändå. De och jag var med på samma e-postlista ett tag i forntiden.

Jag har köpt två böcker och två tröjor sedan jag kom hit. Jag brukar inte handla kläder särskilt ofta (trots att det helt klart skulle behövas), men Åhléns här i trakten är underbart. Det är nämligen den enda affär jag stött på som har kläder i min storlek och i min smak på rea. Så jag köpte två tröjor för sammanlagt 124 kronor. Och så köpte jag "Om en pojke" av Nick Hornby för 30 kronor. Och i Jönköping hittade jag Marian Keyes "Under täcket" för 29 kronor. Så jag har riktigt tagit ut svängarna ;)

Nu ska jag göra annat (inte titta på korna, för de har gått hem och lagt sig), så jag återkommer en annan gång.

tillbaka upp

11 september 2005

Nu bär det av igen

Imorgon åker jag till mamma. Hon fyller 50 år nu i veckan, så det ska firas med tårtor, vänner, paket o.s.v. Är riktigt stolt över mina presenter till henne, men jag kan ju inte skryta över dem här, eftersom hon inte fått dem än.

Jag vill gärna uppdatera dagboken när jag är hos henne, men det är så besvärligt. Det tar ca. en mansålder för datorn att starta (nej, det finns ingen tillhörande vev, men det skulle nog behövas), ytterligare ett kvarts sekel att starta ett program, och ungefär 15 år att bli uppkopplad. Det finns inget FTP-program och inget bildredigeringsprogram värt namnet, och till råga på det kan jag inte flytta bilder från kameran till hennes dator eftersom hennes operativsystem kräver att man installerar tillhörande program, och trots att jag letat som en vansinnig så hittar jag inte skivan. *Pust*

Ni får ursäkta att jag varit seg med att svara på gästboksinlägg. Har haft annat att tänka på. Uppskattar dock alla inlägg, utom de från dumma spammarna som tycker att en attack om dagen är bra för magen. *Fnys*

Men silverfiskarna är i alla fall borta än så länge. (Undrar om klorin funkar mot spam?) Kan jag ringa Anticimex? Har de en antispamavdelning? Jag blir i så fall livstidsprenumerant.

Här händer inte mycket. Jag knåpar ihop smycken. Städar lite. Packar lite. Har sorterat alla mina digitala fotografier, eftersom jag har en tanke om att göra ett litet arkiv på skiva ifall datorn oförutsett skulle dö. Borde egentligen göra kopior på det mesta, t.ex. grafiken som tagit många timmar att göra. Men det får bli senare.

Ja, det enda jag skulle säga var att jag åker imorgon. Ha det bra!

tillbaka upp

3 september 2005

Jaha, där fick jag...

Vårt äckliga badrum

...för att jag trodde att gästboks-spammarna höll sig på mattan för tillfället. Nu har de slagit till igen, och jag har blockerat IP samt raderat meddelandena. Jag vet att de utnyttjar svagheter i koden, men jag vet inte vilka dessa svagheter är. Jag ändrade i koden, så de inte kan skriva hur mycket som helst i fälten för namn, elbrev samt hemsida, men trots att det fungerade när jag testade det, så tycks det inte ha någon effekt när de postar inlägg.

Rent och fint

Senaste månaderna har jag sett, slagit ihjäl och spolat ner ett antal silverfiskar. Jag hatar silverfiskar. Silverfiskar och tvestjärtar är mina hatobjekt bland kryp. Flest av dessa avskyvärda kryp har jag hittat i köket, ett mindre antal i badrummet, en i hallen, och en i vardagsrummet. Så jag inledde Operation Utrota Silverfiskar.

Jag började i badrummet med att skura toaletten och handfatet. Sedan fortsatte jag med att moppa golvet. Vårt badrum är äckligt. Fuktskadat, ev. mögligt. Det finns ingen matta på golvet, utan det är liksom stengolv, och fukten tycks ha krupit upp bakom tapeten från golvet. Jag hade lite svårt att komma åt under badkaret, för badrummet är pyttelitet. När man kommer in genom dörren så har man toaletten till höger och handfatet till vänster, och rakt fram finns badkaret. Hur man än anstränger sig så slår moppen i antingen toaletten, handfatet eller väggen. Jag gjorde så rent jag kunde i alla fall. Sedan hällde jag klorin och kokande vatten i slasken, diskhon, toaletten, handfatet och i golvbrunnen i badrummet. Det ska tydligen mörda de silverfiskar som bor där.

Jag hade dock min misstanke om var silverfiskarna i köket bodde. Halva köksgolvet har sedan innan jag flyttade in varit täckt av en stor grön matta, som är så sladdrig att den inte går att dammsuga, och så stor att det inte gått att bara lyfta och dammsuga under den. Dessutom har det varit så fullt med saker stående på den att jag ändå inte orkade göra något åt det. Igårkväll gjorde jag dock slag i saken och plockade undan allt som stod på mattan. Jag lyfte en bit av mattan, och genast ramlade ca tio halvstora silverfiskar ner på golvet. *rys* Jag vek ihop mattan, stoppade ner den i en stor påse och ställde ut den på balkongen. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra med den. Den är inte min, så jag kan inte slänga den, och den är för stor för att tvätta i maskin. Eventuellt hänger jag den över balkongräcket och slår lite på den. Vi bor längst ner, så det är ingen som får in skit på sin balkong om jag gör så, och är försiktig. När silverfiskarna var ihjälslagna, och mattan avlägnsad dammade jag typ allt i köket, och sedan dammsög jag golvet. Genast kändes det mycket trevligare.

Jag är inget fan av att permanent förvara saker på golvet. Om man har lådor eller så på golvet är det en sak, men fjorton miljoner enskilda små saker liggande på golvet gör det extremt svårt att städa. Det var inte mina saker som låg på mattan, vilket också är ett skäl till att jag inte gav mig på att städa där förut. Men eftersom jag tycker så illa om silverfiskar, så fick jag ta tag i det hela och göra vad jag kunde för att bli av med dem. Hoppas att de håller sig borta nu ett tag. Men de är väl som de satans spammarna, som kommer tillbaka om och om igen.

Även om jag inte orkar städa idag (det återstår att se), så är jag inte helt onyttig i alla fall. Jag tvättar, både i tvättstugan och för hand i hink i badkaret. Snart måste jag ner till tvättstugan och hämta upp det sista ur torktumlaren.

Naturlig i TV

Hittade för någon vecka sedan en annons i tidningen:

Programledare till TV sökes

Nu söker vi programledare till våra populära spelprogram i svensk TV. Du bör vara mellan 20-30 år. Det är viktigt att du har god verbal förmåga, kan tala inför publik och att du kan fånga våra tittares intresse genom att vara naturlig framför kameran. /.../

Jag antar att de menar de där programmen "Lyckochansen" och vad de nu heter. Någon mer än jag som inte tycker att de där programledarna är ett dugg naturliga? Hoppas att jag inte sårar någon som kanske jobbar med det där, men seriöst... Att prata hysteriskt, som en telefonförsäljare, om absolut ingenting, med en röst som om tittaren vore mycket liten och mycket dum, tycker inte jag kan kallas naturligt. Och när det ena skräpprogrammet visas på en kanal, så visas ett nästan likadant program på nästa kanal, och har man riktig otur så är det testbild eller TV-shop på alla andra kanaler. De är ute efter att göra mig galen ;)

tillbaka upp

2 september 2005

Jag har gjort saker!

Barn 3, 2 månader gammal

Ha! Idag har jag gjort saker. Jag har gått och handlat, varit på Apoteket och bett dem ta hem medicin åt mig (måste säga till en vecka i förväg), varit hos Marika och givit födelsedagspresent åt barn 1, lagat ett halsband åt barn 2, blivit riven på läppen av barn 3 (mycket söt liten varelse som fyller 11 månader idag), samt tittat på magen i vilken barn 4 än så länge bor. Jag har diskat och plockat undan lite också.

Stör mig på att någon/några/något spammar min gästbok. Har förstått att meningen med själva spammandet är att utnyttja min site som spamrobot, men jag har ingen aning om ifall de lyckats? Har hittills blockerat fem ip-nummer, och lagt till länken till @nti Sp@m!, och nu har skiten inte setts till på ett par dagar. Hur blir man av med sånt där skräp?

Har inte så mycket mer att skriva. Hoppas att ni får en trevlig helg!

tillbaka upp