nästa föregående juni
M T O T F L S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
arkiv
2012 2011
2010 2009
2008 2007
2006 2005
2004 2003
 

Denna sida skall visas i en iframe. För att se sidan i sin helhet klicka här.

29 juni 2005

Semesterstängt

Åker till mamma imorgon. Det blir nog få eller inga uppdateringar medan jag är borta, och jag har inte bestämt när jag kommer tillbaka.

Trevlig sommar!

tillbaka upp

25 juni 2005

Äsch, jag ger upp

Halsband

Varför, varför är det så svårt att skriva ibland? Varför kan alla andra och inte jag? Har haft en massa idéer, och nästan skrivit ner dem, flera gånger sedan jag skrev sist, men det har inte blivit av.

Har gjort smycken. Massor faktiskt. Men jag orkar inte ens lägga ut bilder på dem. Tycker att pysselsidan blev fel, men jag orkar inte göra om den. Och i några dagar trodde jag att kameran var sönder. Jag bytte batterier men ingenting hände. Jag tror inte att batterierna var urladdade. Fast jag laddade dem i alla fall, och då funkade det igen. Kan inte hålla ordning på vilka av de sex identiska batterierna som är laddade och vilka som inte är det. Har tänkt länge att jag ska göra en liten bytta med två fack. På det ena facket ska det stå "laddade" och på det andra "oladdade" och så ska jag lägga batterierna i respektive fack. Fast jag har inte gjort någon bytta än. Förstås.

Sobert randig

Alltså, jag tycker att det kan vara ganska snyggt med randiga saker. Men jag är inte så förtjust i randiga ben. Inte när de sitter på mig i alla fall. Igår kväll fick jag för mig att jag skulle använda brun-utan-sol. Det finns någon sorts våtservetter som man kan använda till det. Så det gjorde jag. Jag tyckte nog att jag fick med alla ställen, men imorse upptäckte jag att mina ben är lite käckt randiga. Kanske fläckiga. Snyggt är det i alla fall inte. Jag och så kallade skönhetsprodukter går inte riktigt ihop.

Egentligen har jag inget solbränd-tvång. Jag måste inte bli brun. Jag brukar vara aristokratiskt kritvit året om. Men så ibland får jag för mig att jag skulle vilja ha kjol på mig. Mitt i juli kan det se trevligt ut om nyansen på benen inte skiftar i blått. Och det är inte snällt att göra omgivningen snöblind. Om man inte solar blir benen inte bruna, och om benen inte är bruna vågar jag inte visa dem (sola). Så jag tänkte att om jag gör dem bruna, så kanske jag vågar visa dem, och då kan de bli lite bruna av solen. Kanske. Nu är de i alla fall randiga, och det är inte fint.

Jag tycker solen är jättejobbig. Det är förvisso bra att den finns. Men jag fixar inte att det blir så ljust (mina solglasögon har för övrigt gått sönder). Och jag gillar inte när det är för varmt. Jag tycker inte om att sola, och jag blir nästan aldrig brun, ens om jag försöker. Förut var pappa min allierade i snövit-land. Vi var kritvita och blåskiftande. Men nu har han övergivit mig och börjat sitta på baksidan och sola iförd badshorts från åttiotalet. Så nu är han också brun, så det är bara jag och ett försvinnande litet antal albinos kvar. Eller så.

I juni 2001 var jag och min vän Ullull i Shanklin på Isle of Wight (1997 var vi där på språkresa, och så tyckte vi att det kunde vara roligt att åka tillbaka dit på egen hand några år senare). Utan att tänka på det råkade vi vistas i solen lite för länge, och jag brände mig riktigt illa. Jag fick brännblåsor. Den största var stor som en femkrona. Vi gick till vårdcentralen, och de sa att jag var det värsta fallet av solorsakad brännskada de sett. De smorde in mig med läskig salva, satte på hansaplast och sa åt mig att gå till apoteket och köpa paracetamol. På apoteket sa de att jag hade feber. Jag sa att det hade jag inte alls. Men det hade jag för jag skakade, och de sa åt Ullull att hon skulle se till att jag drack mycket vatten. Det var ingen rolig erfarenhet.

Jag har en bild på hur jag såg ut, men jag tror inte att jag lägger ut den här. Det finns nog folk som är lika känsliga som jag för läskiga saker.

Sommarhälsning...

...från Ankie den 24 juni. Tack vännen!

Sommarhälsning från Ankie

tillbaka upp

21 juni 2005

Två stycken sommarhälsningar...

...fick jag den 17 juni. Tack Agneta och Cicci!

Sommarhälsning från Agneta

Sommarhälsning från Cicci

tillbaka upp

13 juni 2005

100 procent pyssel

Panduropryttlar

Är man tragisk eller? Har övergått från maniskt pillande med datorn till maniskt pillande med pärlor. Nytt specialintresse kanske?

Kul är det, men det kostar pengar och mina fingertoppar är inte längre mjuka och skära. Märkligt egentligen. När jag var elva år började jag spela gitarr. Jag hade en stålsträngad Levin i någon slags barnstorlek. Mina fingertoppar fortsatte vara skära och mjuka ("tjejfingrar" enligt min gitarrlärare) trots två år med den gitarren, och sedan tre-fyra år med nylonsträngar. Men efter bara några veckors pärlpysslande har jag fingertoppar som en hel karl (som om det skulle vara någonting positivt).

Olika sorters telefonsamtal

Jag delar in de telefonsamtal jag ringer i tre olika kategorier; trevliga (till människor jag känner och vill prata med), obehagliga (till folk jag inte känner eller inte vill prata med) och direkt skräckinjagande (till myndigheter och företag).

Idag har jag ringt samtal ur den sistnämnda kategorin, och jag är stolt över mig själv. Jag ringde Alfakassan. Som nämnts här tidigare har jag haft en del krångel med dem. Senast var det för att de inte kan klämma ur sig om det är någon mening med att jag är med där. De tjatar bara om att det är upp till mig att avgöra, men de har ju aldrig givit mig tillräckligt med information för att jag ska kunna ta det beslutet. Efter ett antal mail av typen "Goddag yxskaft" så försökte jag ringa dem, men det är bara upptaget (varför inte ha fungerande telefonkö?). Till slut ringde jag direkt till en handläggare jag hade numret till. Just det numret hade upphört, men då kom jag i alla fall till en växel där det satt riktiga människor. Jag tjatade tills stackaren som svarade lovade att hitta någon som kunde ringa upp mig. Han ringde, och trots att jag inte fick så himla mycket ur honom, så fick jag i alla fall lite information. Tänker betala räkningen den här gången, och sedan ta ställning till hur jag ska göra.

Sedan försökte jag ringa LSS (Lag om Stöd och Service till vissa funktionshindrade), för att fråga om jag kan få ett sånt tandvårdskort som jag har rätt till p.g.a. Asperger-diagnosen. I korta drag går det ut på att tandvården blir billig, och omfattas av det vanliga högkostnadsskyddet för sjukvård. Handläggaren skulle komma tillbaka från "tjänsteärende" 13.00, så då får jag göra ett nytt försök. Jag har fått en tid på folktandvården i den kommun jag bodde förut, och jag vet inte om jag får gå dit nu när jag flyttat, men jag tänkte att jag skulle prata med LSS först. Jag har nämligen en krånglande visdomstand, och det skulle vara trevligt om det inte kostade åtta miljoner att plocka bort den. Så när jag ringt LSS ska jag ringa folktandvården. Sedan har jag ringt alla som står på min lista över nödvändiga skräckinjagande telefonsamtal. *Pust!*

tillbaka upp

2 juni 2005

Utmaning

Från Frozenbride:

1. Total number of books owned
100 st. kanske. Om man räknar nerpackade skolböcker.

2. The last book I bought
Eeh... Ska man komma ihåg sådant? Jo... På bokrean köpte jag "Ordning och reda inifrån och ut" av Julie Morgenstern.

3. The last book I read
Läser den där "Ordning och reda..." nu, men senaste avslutade bok var nog "Den femte kvinnan" av Henning Mankell.

4. Five books that meant a lot to me (aka books that I read more than three times).

5. Take 5 people and have them fill this out;
Oh, det blir kinkigt. Undrar vem som inte gjort det än...? Den som vill kan gärna ta frågorna härifrån och svara, i stället för att jag skickar runt det.

tillbaka upp