nästa föregående oktober
M T O T F L S
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
arkiv
2012 2011
2010 2009
2008 2007
2006 2005
2004 2003
 

Denna sida skall visas i en iframe. För att se sidan i sin helhet klicka här.

24 oktober 2004

Tråkig

Känner mig skittråkig som aldrig uppdaterar. Skyller på nya medicinen. Det känns som om kreativiteten tagit semester sedan jag började med den, vilket är märkligt eftersom det är samma substans som i den gamla medicinen, bara det att den gamla var depottablett, och det här är inte det. Å andra sidan har den här medicinen något bättre effekt än den gamla i vissa avseenden.

Sedan känns det menlöst att skriva när ingenting händer. Vad har hänt sedan sist? Jag har flyttat en kartong till Hampus och varit och tittat på väns nya bebis (bedårande förstås). Men sedan då? Jag tittar på TV. Mycket mer än förut. Fast egentligen tittar jag inte så mycket. I stället klipper och klistrar jag och försöker färdigställa ett album, så att jag kan packa ner det. Tråkigt och alldeles ospännande. Flyttar om en månad.

albumet

tillbaka upp

19 oktober 2004

Fin hösthälsning! Tack Ankie!

Ankie

tillbaka upp

13 oktober 2004

Hemkommen

Kom hem från Hanna förra måndagen. Det var trevligt att till sist komma iväg till henne. Jag har varit på gång i nästan ett år, men alltid är det något som kommit i vägen. Ett tag vågade jag knappt gå ut ifall jag inte skulle ha någonstans att bo när jag kom tillbaka. Men till sist kom jag i alla fall iväg. Och hem igen, för den delen.

Aktivitetsersättning

Äntligen har jag fått min aktivitetsersättning! Fick en del retroaktivt dessutom. Känns skönt. När jag var arbetslös var jag ju skräckslagen mest hela tiden, dels för att jag skulle söka jobb, och dels för att jag inte tjänade ett öre. Samma sak när jag gick i skolan. Nu kan jag i alla fall släppa den biten.

Lägenhetserbjudande

Jag har faktiskt fått ett lägenhetserbjudande! Har sökt lägenheter via BoPlats Göteborg, och när jag var hos Hanna tittade jag på deras sida så ofta jag kunde för att inte missa någonting. Det stod som vanligt att jag inga erbjudanden hade.

När jag kom hem (4 oktober) hade jag fått mail. Det var ett erbjudande om en etta på Hisingen, och det skulle vara besvarat senast den 1 oktober. Jag skrev till hyresvärden och frågade om det fanns någon chans att få titta på lägenheten ändå, och i fredags fick jag åka och se lägenheten, som låg i ett område som såg ut ungefär som en förort till Tallinn.

Min förra lägenhet var 27 kvm. Det är inte mycket, men jag trivdes. Lägenheten jag var och tittade på var 25,5 kvm. Jag tyckte inte att det borde vara så jättestor skillnad. Det var det. Rummet var 2,5 meter brett och 5,5 meter långt. På den ena långa väggen fanns två dörrar och ena kortsidan togs upp nästan helt av ett underligt fönster. Hur möblerar man ett sådant rum? Jag har varken hörnsoffa eller dubbelsäng, men insåg att mina möbler var för stora för att få plats. Sannolikt skulle jag behöva göra mig av med hälften av mina tillhörigheter.

Den lägenhet jag bor i nu är stor, och har många skåp. Den har dessutom ett stort källarförråd, som jag inte använder eftersom jag får plats med allt i skåpen. Det fanns tre garderober i lägenheten jag var och tittade på, och ingen plats för fler. Jag frågade om det fanns källarförråd. Det fanns det, och vi gick och tittade. Det var inte mer än en gallerförsedd garderob. Inte ens en halvmeter på bredden. Jag skulle inte ens få in ett isärskruvat litet bord där, än mindre en soffa.

Jag gillar små lägenheter. Jag har alltid bott ganska litet, och trivs med det, men jag var ändå tvungen att vara realistisk. Jag skulle behöva göra mig av med saker jag behöver, köpa möbler jag inte har råd med, vara utan balkong, bo jättelångt från Hampus, och jag skulle sannolikt inte trivas i en lägenhet som inte går att möblera, och som har två ljuslila och två vita väggar. Dessutom såg jag en man stå vid staketet till ett dagis med [censur] utanför byxorna när jag gick därifrån. Inte för att jag vet vad han gjorde, men det var i alla fall lite otrevligt. I och för sig så hände det en gång när jag var på väg till Hampus att en man stod och vattnade en lyktstolpe, och skällde som en hund när jag gick förbi, men lyktstolpar och dagis är inte samma sak.

Igår ringde jag och tackade nej till lägenheten, men det hade inte spelat någon roll för någon annan hade redan tackat ja. Jag är sådan att jag känner mig lite skyldig när jag sökt lägenheter som en galning, och sedan tackar nej till den enda jag haft en chans på. Nu har jag i alla fall sett den där lägenheten. Jag har sökt många likadana lägenheter, för jag vet åtminstone tre gator där det bara finns likadana lägenheter, och där jag sökt flera stycken. Då vet jag att jag kan sluta leta bland dem i alla fall. är dessutom så inställd på att flytta till Hampus, så det skulle nästan kännas konstigt att inte göra det.

I fredags skrev jag till BoPlats Göteborg och talade om att deras service inte fungerade. Precis på den lägenhet jag hade fått erbjudande för stod det till och med "Du fick inget visningserbjudande för denna lägenhet". Det beklagade de förstås. Jag hade dessutom ett förslag på hur man kunde förbättra den sida där alla lägenheter man sökt lagras. De tyckte att mitt förslag var bra och skulle beställa den tjänsten från sin leverantör. Alltid nåt.

Flytt samt nuvarande hyresvärd

Igår öppnade en ny mataffär ca 3 minuter hemifrån mig. Var där idag och fick åtta banankartonger. Vill försöka vara färdig med flytten sista november, så jag slipper ägna julen åt att flytta.

Nuvarande värden har äntligen klämt ur sig att vi har kvar lägenheten till nyår, men de har fortfarande inte motiverat varför jag inte fick något andrahandskontrakt, trots skriftlig begäran. Redan dagen efter detta besked ringde en tjej och ville komma och titta på lägenheten. Eftersom jag var i Uppsala var det inte direkt genomförbart precis då, så jag skulle ringa henne när jag kom hem. Jag tyckte att det var märkligt att hyresvärden var så snabba med att annonsera ut lägenheten, så jag gick in på deras hemsida, och tänkte söka lägenheten. Den var inte utannonserad. Hon som hade ringt hade blivit uppsagd från sin lägenhet eftersom hyresvärden sålt hennes hus, så nu var de ju skyldiga att skaffa henne en likvärdig bostad. Inte underligt att de vill bli av med mig. Ringde i alla fall upp den där tjejen när jag kom hem, men hon sa att hon hade fått en annan lägenhet, och att hon talat med hyresvärden och sagt att hon tyckte det var taskigt av dem att erbjuda henne en lägenhet utan att tala om det för mig först. Nu är det ju så att man är skyldig att under uppsägningstiden visa upp lägenheten för potentiella hyresgäster, men det är ändå trevligt att någon bryr sig. Någon dag senare var det en till som ringde och som kom och tittade. Hon hade blivit av med sin lägenhet eftersom den ska byggas om.

På senare tid har det här kommunala bostadsbolaget uppmärksammats i lokalpressen. För ett tag sedan handlade en insändare om en man som nekas lägenhet eftersom hans inkomst består av bostads- samt sjukbidrag. I förra veckan var det en artikel som trots att inga namn nämndes uppenbarligen handlade om samma person. I den artikeln sa VD för bostadsbolaget att bidrag inte räknades som inkomst, dels för att de inte kan veta om den sökande talar sanning om bidragen, och dels för att Försäkringskassan kan ändra sina regler. De anser inkomst av arbete som säkrare. För det första så kräver de ju intyg på att man har jobb, så då borde de kunna kräva intyg på att man har bidrag. För det andra händer det att folk får sparken, och för det tredje så heter det inte bostadsbidrag för att pengarna ska gå till skosnören, utan till bostad.

I en annan tidning stod det samma vecka att bostadsbolaget hänvisar till en policy som inte ens finns nedskriven. Enligt den policyn ska inte mer än 40 - 50% av inkomsten (minus bidrag) gå till hyra. Det innebär att sjuka, arbetslösa, ensamstående med barn, pensionärer, studenter, socialbidragstagare och andra bidragsberoende inte är välkomna som hyresgäster hos det kommunala bostadsbolaget. Så mycket för socialt ansvar. Dessutom hävdade de i artikeln att de samarbetar med socialen, bl.a. förser dem med ett antal lägenheter. Den socialsekreterare jag talade med sa precis tvärtom. Jag antar att det är ett effektivt sätt att göra sig av med alla som kostar kommunen pengar.

Hyresvärden skryter gärna om att de av Hyresgästföreningen utsetts till regionens bästa bostadsföretag för femte året i rad. Lite mer finstilt kan man läsa att källan till påståendet är en studie om regionens kommunägda bostadsföretags ekonomi. Med de kraven på hyresgästerna är det inte svårt att tänka sig att bolaget har god ekonomi. Frågan är väl bara hur de redovisar löner. VD för bolaget har visserligen fler kommunala uppdrag, men han tjänar ändå 110 000 kronor mer per år än statsministern.

tillbaka upp

10 oktober 2004

Uppdaterat

Skriver snart...

tillbaka upp