nästa föregående augusti
M T O T F L S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
arkiv
2012 2011
2010 2009
2008 2007
2006 2005
2004 2003
 

Denna sida skall visas i en iframe. För att se sidan i sin helhet klicka här.

27 augusti 2004

Minneslucka?

Det är mitt i natten, men efter tolv. Så för mig är det torsdag, fast det egentligen är fredag.

Telefonpratade med en vän idag, och fick för mig att jag inte pratat med henne sedan jag återkom från min lilla semester. För en stund sedan insåg jag att jag visst pratat med henne sedan dess. Och jag insåg detta:

Jag har någon konstig minnesförlust/-förvrängning. Jag minns inte vad som hänt ca tre veckor bakåt. Saker som hände så sent som i tisdags känns avlägsna och overkliga, trots att jag har ett minne som känns riktigt från tisdagen.

Har en känsla av att jag kom hem från en resa typ i förrgår. Sannolikt har jag varit hemma hela tiden, men det är mycket obehagligt att jag inte är riktigt säker. Jag vet att jag varit hos läkaren, att jag träffat folk och så, men det känns som om det var månader sedan. Det känns tomt och dimmigt och konstigt och förvrängt däremellan.

Att jag tappar kollen på veckodagar och klockslag är inget ovanligt. Så fort jag varit hemma utan rutiner ett tag så trasslar den biten till sig. Men den här minnesprylen är konstig. Jag har aldrig haft minnesförlust förr, och vet inte om det här är det. Är det förvrängd verklighetsuppfattning eller något?

Just nu har jag någon sorts yrsel. Som kolsyra i huvudet. Undrar om jag känner så här när jag vaknar imorgon? Det kanske bara är idag? Minns ju inte vad jag trott de senaste dagarna. Insikten kom idag, men jag kanske var fullkomligt borta igår också? Eller så var allt som vanligt.

tillbaka upp

23 augusti 2004

Tre hål i väggen

Jaha. Det blev ett högst oväntat avbrott i nätandet. När jag återkom till civilisationen var modemet stendött. Första dagarna gjorde det inte så mycket. Pappa var här på besök så jag hade annat för mig. Dagen efter han åkte blev jag sjuk. Feber, ont i halsen, hosta, snuva, öronont och annat som hör till en standardförkylning. Sedan var jag sjuk i drygt två veckor. I lördags var Hampus här. Han har ett likadant modem som jag, så han tog med sig det. Provade hans adapter och mitt modem och då fungerade det! Han bände upp min adapter. Det hade tydligen brunnit inuti. Tur att det inte var något dyrare. Nog för att det inte var så allvarligt, men det känns inte som om jag är Alexander Lukas direkt...

Mår inget vidare och orkar inte skriva mer. Blir antagligen glest med uppdateringarna ett tag. Tyvärr.

tillbaka upp