nästa föregående november
M T O T F L S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
arkiv
2012 2011
2010 2009
2008 2007
2006 2005
2004 2003

Denna sida skall visas i en iframe. För att se sidan i sin helhet klicka här.

2 november 2003

Pirater

Har jobbat, jobbat och åter jobbat den här veckan. Var ledig på måndagen. Då var jag och Hampus på dejt, var på trevlig restaurang & på bio. Såg "Pirates of the Caribbean". Vill också vara lortig, pirat och ha guldtänder och konstig gångstil ;) Och jag fick en skiva av Hampus, Belle & Sebastians nya :). Vi är nu officiellt pojkvän och flickvän... efter typ ett halvår :)

Burger King (igen)

Har som sagt jobbat. Tisdag, torsdag samt fredag 11-19, onsdag 8-13 och igår skulle jag jobba från 9 till 19, men blev erbjuden att gå hem vid 16 och antog erbjudandet trots att lönen var högre igår p.g.a. att det var helgdag. Var så trött. Blev i alla fall provanställd. Det blev bara i snitt 25 timmar i veckan, inte vad jag tänkt mig, men det får duga.

Har råkat ut för vissa smärre missöden på jobbet (utöver de miljoner små skär- och skrapsåren jag har överallt på händer och armar efter att ha skurit mig på tomatskivarmaskinen, kartonger och vassa hörn, och de ytterligare miljoner små brännsåren från brännheta hamburgare och smält ost samt de röda fläckarna som uppkommit till följd av att man tvättar händerna tusen gånger per dag och fräter upp huden med ättika från smörgåsgurkan).

I onsdags skulle jag börja åtta. Restaurangen öppnar tio. Tio i åtta var jag där. Ingen där. Ringde in till restaurangen. Ingen svarade. Tänkte att någon säkert dyker upp vid åtta, men kände på mig att det inte skulle bli så. Vid fem över åtta började jag bli arg. Ska jag börja åtta ska någon finnas där och öppna då. Det var mycket kallt. Restaurangen ligger mitt i ingenstans. Det finns ingenstans i närheten att gå in och vänta, utan det är bara Burger King och en väg. Funderade på att åka tillbaka in till stan så jag åtminstone kunde vänta inomhus, och så skulle jag komma tillbaka till nio, den tid jag skulle ha börjat om inte arbetsledaren H hade ringt kvällen innan och bett mig börja en timme tidigare. Efter en halvtimme dök restaurangchefen K upp. Hon skulle egentligen ha åkt till en annan restaurang och fixa något, men missänkte att den arbetsledaren som skulle släppa in mig eventuellt struntat i att komma dit då han fått sparken. Arbetsledaren som fått sparken dök upp fem över nio. Han hade försovit sig.

I torsdags blev jag instängd i frysrummet, men jag skrek "neej!" med (oavsiktlig) barnröst när W slog igen dörren, så han öppnade direkt igen. Så visade han mig hur man öppnar inifrån. Annars hade jag stått där i mörkret i 18 minusgrader. Naturligtvis finns en nödöppnare, men jag vet inte om den syns när det är mörkt.

Arbetsledaren H är en underlig filur. Hon är jättetrevlig på rasterna, eller innan hon gått på sitt skift, men så fort hon får på sig uniformen blir hon en bitch. Inte särskilt kul. Om någon råkar ta fel tång eller nåt blir försenat skäller hon på mig, för att det är typiska nybörjarfel. Hon utgår från att det är mitt fel. Alla säger olika om hur man ska göra saker och igår började jag faktiskt gråta för att jag tycker det är jobbigt att alla säger olika och jag inte vet hur jag ska göra då. Gråtandet berodde nog även på stress och min allmänna sinnestämning, men det var alla olika bud om vilket papper man använder till vad och dylikt som fick det hela att rinna över. Stod inte och tjöt ohämmat, men J och D såg det och skulle genast trösta vilket alltid bara gör saker och ting värre när sådant inte är välkommet. Senare frågade restaurangchefen K om det var arbetsledaren H som var problemet och det är det ju, med tanke att jag inte tar illa vid mig när K eller arbetsledaren F säger åt mig. Jag svarade ett litet "ja", och K sa att hon skulle ta upp det med H. Jag sa att det inte behövdes eftersom hon uppenbarligen är en trevlig person när hon inte jobbar. K sa dock att hon redan visste att H kunde vara knepig, så det var nog inte bara jag som upplevde henne så.

Idag är jag ledig, men jobbar igen imorgon. Visserligen bara 11 till 18. Slutar tidigt både tisdag och tordag och ledig på fredag. Men jag jobbar 9-19 både lördag och söndag. Bara bita ihop och kämpa vidare.

Min granne har fortfarande en bra stereo

Min granne har fortfarande en bra stereo. Igår var det ett sådant dånande att jag inte stod ut. Jag gick upp till grannen som har en bra stereo klockan 22.30 och bad honom sänka basen eftersom det dånade i min lägenhet. Han sa att han skulle göra det, och att det var bra att jag sa till och jag poängterade att jag inte ville klaga och att han gärna fick lyssna på musik, men som sagt så hördes basen väldigt tydligt ner till mig. Jag nämnde inte att golvet vibrerade. Nå. Grannen som har en bra stereo spelade musik till halv ett på natten. Hade han justerat basen gjorde då ingen skillnad nere hos mig. Annars jävlades han med mig.

Kollektivtrafiken

Nu har jävla Västtrafik höjt biljettpriserna igen. Är det att främja att folk åker kommunalt? Mitt månadskort kostar nu 640 kronor. Sexhundrafyrtio jävla kronor. En höjning med 60 kronor. Köpte ett extra dagen innan höjningen, men ändå. J på jobbet hade köpt fem stycken för att spara lite pengar, men jag har inte råd att slänga ut närmare 3000 på en gång.

Ja, ja... Vad är väl en bal på slottet när man har ett svindyrt månadskort, en granne med en bra stereo och obegränsad tillgång till hamburgerflott?

tillbaka upp

29 november 2003

Tillbaka!

Nu är jag tillbaka! Åtminstone tillfälligt. Detta är vad som hände:

Hampus skulle byta moderkort (och säkert något mer som jag inte minns) i min dator. Det fungerade inte. Då satte han tillbaka alla delar där de satt innan, och då fungerade det inte heller. Han flyttade runt grejerna lite, men det fungerade ändå inte. Först var jag helt utan dator ett tag. Sedan har jag haft min gamla dator (som är ungefär lika snabb som en spårvagn i rusningstrafik) och på den gick det inte att få FTP-programmet att fungera. Så det är därför jag inte har kunnat uppdatera hemsidan sedan den 10 november. Nu har jag Hampus dator, tills den processor han beställt åt mig kommer och monteras in i den dator jag kommer att ha sedan. Får hoppas att det fungerar.

En spark i häcken

Jag fick jobbet på Burger King för att det var någon som fick sparken. Nu har jag också fått sparken. Jag är den tionde (tror jag) som fått sparken på en och en halv månad. De andra har fått gå med motiveringen att de "gör fel", men det kunde restaurangchefen K inte gärna säga till mig eftersom det är hon som lärt mig hur man gör saker och jag gör som hon sagt. Istället sa hon att jag inte hade "rätt go" i kassan, att jag inte var tillräckligt snabb med att ta egna initiativ och att jag inte var tillräckligt positiv. Men jag var ju en himla go och trevlig tjej. Så den fjärde december blir jag arbetslös igen. Inte för att jag vill vara kvar på Burger King i tid och evighet, men ett jobb är ett jobb och ett sånt behöver jag. Har sökt två nya jobb. Pappa sa att om en arbetsgivare har gjort så många felrekryteringar så kan man fråga sig vem det är som inte är lämpad för sitt jobb...

Restaurangchefen K började bara kalla mig "Andy" en dag, vilket jag inte sagt till henne att jag kallas. Hoppas att hon kom på det själv och inte är här inne och läser.

Nattgäster

Inatt hade jag gäster. Min bekant/vän Joanna skulle flytta härifrån hem till Bålsta och hennes föräldrar, som skulle köra hennes grejer hade ingenstans att sova, så de fick sova här. Har visserligen känt dem i drygt nio år, men det kändes ändå lite konstigt att ha dem sovande här. De gick och lade sig vid 21.30 vilket var bra, eftersom då gick jag också och lade mig och därför gick jag upp vid sju när de gick upp och åkte iväg. Trivsamt att vara uppe i tid. Ska jobba 12 - 16 idag, så jag ska åka hemifrån 10.45.

tillbaka upp