föregående nästa juni
M T O T F L S
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
arkiv
2014 2013
2012 2011
2010 2009
2008 2007
2006 2005
2004 2003

Denna sida skall visas i en iframe. För att se sidan i sin helhet klicka här.

28 juni 2012

uppsatsen

Vi skrev 46 sidor uppsats. Totalt 17768 ord. Vi skulle opponera och allt sådant där den 4 juni. Studenterna var där 8.30 som det stod på schemat. Det var inte examinatorn. Han kom inte på hela dagen. Det visade sig efter lite efterforskningar att han inte ens hade tänkt komma dit. Kursansvarig och examinator hade missförstått varandra och på något vis ledde det till att han inte kom till examinationen. Vilket var väldigt frustrerande. Vi fick opponera på varandras uppsatser och sedan gå hem. Kommentarer från examinatorn skulle vi få via e-post.

Det dröjde några dagar. Sedan kom ett mail. Examinatorn måste ha rört ihop vår uppsats med någon annans eftersom han skrev att vi skulle redovisa hur vi jämfört de intervjuer vi genomfört var och en för sig. Vi har inte gjort några sådana intervjuer, utan vi genomförde alla intervjuer tillsammans (vilket vi också skrivit i uppsatsen). De övriga kommentarerna vi fick var så röriga, felstavade och osammanhängande att vi faktiskt inte riktigt förstod vad som avsågs.

Vi gjorde de korrigerar och kompletteringar vi förstod och sedan skickade vi in uppsatsen till examinatorn. Vi har fortfarande inte fått svar. Vi vet inte heller när han ska ha rättat färdigt. Han har femton arbetsdagar på sig, men vi vet inte från vilken dag de börjar räkna. Vi har inte ens fått någon bekräftelse på att han har fått den. Och har han inte fått den så blir vi underkända. Antar jag.

Studenter ska vara på plats och skicka in arbeten i tid, rättstavade, grammatiskt korrekta och korrekt refererade. Ofta ska vi även veta hur individuella lärare föredrar t.ex. dispositionen av referenslistan. En gång fick vi påbackning för att vi inte lagt elektroniska referenser under en egen rubrik. Nästa gång lade vi dem under en egen rubrik och då var det fel (annan lärare). Frågar vi hur det ska vara hänvisas vi till en guide på bibliotekets hemsida, där sådant inte framgår. Vad gällde uppsatsen fick vi inte veta hur lång den skulle vara, eller vilket radavstånd vi skulle använda. Och eftersom det är viktigt för lärarna är det även viktigt för oss.

Lärare kan glömma att dyka upp, de kan dra ut på rättning och betygsättning, ibland så länge så studenter får problem med CSN. De kan skita i rättstavning och begriplighet. De kan lämna ut felaktiga tentor (jag och en till fick t.ex. en tenta i anatomi när vi skulle ha en tenta i statistik, och några i klassen har fått omtentor med frågor från en bok vi aldrig haft). Vilket liv det skulle bli om lärare fick avdrag på lönen eller inte fick undervisa nästa termin om de inte håller deadline...

?

Jävla Dr. Junior har krånglat med licensmotiveringen på medicinen (igen). En dag ringde en man som sade att han hette Mustafa och jobbade på apoteket. Han sade att de hade fått en licensmotivering på min ADHD-medicin och undrade om de skulle skicka in den till Läkemedelsverket. Jag blev lite fundersam eftersom 1) de har aldrig ringt mig och frågat det förut, och 2) vad jag vet jobbar det ingen Mustafa på mitt vanliga apotek. Jag frågade vilket apotek det var. Det var inte det vanliga. Mitt geni till läkare hade skickat motiveringen till fel apotek. Jag fick åka till det apoteket och hämta licensmotiveringen för att sedan lämna in den på rätt apotek så att de kunde skicka den till Läkemedelsverket. Det funkar bra det här med privatiseringen av apoteket... Sedan tog det ännu längre tid eftersom Dr. Junior ansökt om ett preparat men skrivit ett annat i själva motiveringen, så då var det tvunget att kompletteras.

Jag har haft den här medicinen i drygt sju år tror jag. Jag har gått till Dr. Junior i kanske fem år, och haft samma medicin och samma dos (och samma apotek) hela tiden. Jag förstår inte hur han kan trassla till det varje gång. Fel apotek, fel dosering, fel i licensmotivering... Det borde ju ändå stå i min journal eller någonstans hur han brukar göra. Funderar på att skicka en checklista till honom, men den kommer han säkert också krångla till... Han kanske tappar bort den. Eller skickar den till CSN.

Jag blir så trött ibland.

tillbaka upp