föregående nästa september
M T O T F L S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
arkiv
2014 2013
2012 2011
2010 2009
2008 2007
2006 2005
2004 2003

Denna sida skall visas i en iframe. För att se sidan i sin helhet klicka här.

27 september 2011

*lång näsa*

Jag har kommit på ett sätt att kringgå Yahoos uppgraderingskrav. Jag vet inte hur länge det kommer att fungera, men ändå :)

Jag försökte först importera mailen till ett annat mailkonto, men det gick inte av någon anledning. Inte ens när jag fortfarande kunde komma åt mailen på Yahoo (på vanligt sätt alltså). Men så igår fick jag en idé och lyckades överlista Yahoo. *mohahaha*

tillbaka upp

23 september 2011

byte av elbrevsadress

En kväll för nio (?) år sedan skaffade jag en mailadress. Jag behövde en Yahoo-adress till en grej, kom inte på något nick, klockan var tio på kvällen, och så blev det klockantio. Och sedan blev det ett domännamn. Jag gillar det namnet.

Nu har emellertid Yahoo blivit tokiga, och jag måste byta mailadress. (Och jag kunde inte behålla klockantio utan blev tvungen att peta in ett löjligt bindestreck eftersom "mitt" nick redan var upptaget.) Yahoo har tjatat ett tag om att jag ska uppgradera till deras nya mail som de säger är bra på alla sätt. Det är bara det att de har gjort ett tillägg som inte går att välja bort:

To deliver product features, relevant advertising and abuse protection, Yahoo!'s automated systems scan and analyze all email, IM and other communication content.

Jag tycker inte alls att de ska scanna alla mina mail för att ge mig (och de jag har kontakt med) "product features" och "relevant advertising".

Jag hade fått intrycket att jag kunde fortsätta använda den gamla versionen av mailen, men det var tydligen bara tillfälligt, för nu kommer jag inte alls åt mina mail utan att uppgradera. Och ska det vara på det viset så vill jag inte vara med och leka.

Jag ska väl ha kvar adressen ett tag. Jag har ändå använt den så länge och har lämnat ut den till så många att jag måste ha den kvar. Och jag vet att jag måste uppgradera för att komma åt alla gamla mail - om inte annat för att radera dem eftersom "scan and analyze" tydligen även fungerar retroaktivt*. Men jag tänker inte använda den mer.

Så ska du maila mig så gör det på adressen klockan-tio [snabel-a] hotmail [punkt] com så vi båda slipper scannas och analyseras av Yahoo. Damn the man! ;)

*Från Yahoos sida med villkor:

By using the Services, you consent to allow Yahoo!'s automated systems to scan and analyze all incoming and outgoing communications content sent and received from your account (such as Mail and Messenger content including instant messages and SMS messages) including those stored in your account to, without limitation, provide personally relevant product features and content, to match and serve targeted advertising and for spam and malware detection and abuse protection. Unless expressly stated otherwise, you will not be allowed to opt out of this feature. If you consent to this Additional Terms Of Service and communicate with non-Yahoo! users using the Services, you are responsible for notifying those users about this feature.

tillbaka upp