föregående nästa maj
M T O T F L S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
arkiv
2014 2013
2012 2011
2010 2009
2008 2007
2006 2005
2004 2003

Denna sida skall visas i en iframe. För att se sidan i sin helhet klicka här.

24 maj 2010

tankspriddheter

min hjärna. faktiskt.

Hemtentan inskickad efter svåra lidanden. Det finns ett problem med att vara bra på att uttrycka sig fint och formellt och att kunna långa, krångliga ord. Det är att folk tycker det låter bra även om det inte är det. Min studentstödjare läste igenom hemtentan innan jag skickade in dem. Och hon tyckte det såg "jättebra" ut. Det gör det också. Frågan är bara om det är rätt. Det får jag veta nästa vecka någon gång. Nu har vi bara en gruppuppgift (inte så bara i och för sig) kvar att skriva, lämna in och redovisa och sedan är vi klara för terminen. Förutsatt att det inte är något som måste kompletteras och fixas. Men sedan är mitt första år klart.

Jag sa från början att jag skulle ge det här lilla högskoleexperimentet ett år. Jag skulle inte ge upp för lätt, men inte heller vara så envis att jag stretar på, mår dåligt, skuldsätter mig och inte kommer någonstans ändå. Och det året är snart klart.

Det har gått bättre än jag trodde faktiskt. Jag har klarat de fyra kurser jag avslutat, och jag har till och med gjort det med god marginal. Jag har inte behövt använda all hjälp jag har beviljad, och jag tror att jag kanske klarar mig utan studentstödjare när min nuvarande tar examen efter nyår. Är det superkris kan jag fråga henne ändå, och jag har mobiliserat en tjej i min klass som efterträdare om det skulle behövas. Vill gärna ha möjligheten även om jag inte utnyttjar den. Ungefär som med anteckningshjälp. Jag har det beviljat, och hon som har åtagit sig uppdraget har skrivit kontrakt med damen som beviljar sånt. Jag har inte behövt använda mig av det, men det känns ändå bra att möjligheten finns.

Har varit hos Dr. Junior. Hade med mig E från kontaktcentret som vän/bodyguard. Hon är himla bra. Dr. Junior är inte fullt så underhållande. Sitter där och ser ömtålig ut och säger inte så mycket. Jag frågade om han kan söka licens för melatonin åt mig. Har fortfarande lite sömnkrångel av och till och törs inte ta sömntabletterna om jag ska till skolan dagen efter för jag får sådan vidrig huvudvärk av dem och varken Panodil eller migränmedicin hjälper. Går hellre till skolan trött än med huvudvärk. Och de tabletter jag hade innan (som innehöll melatonin) funkade bara alldeles i början. Har fått höra från tillförlitligt håll att den sort som innehåller melatonin har bäst effekt efter ca två timmar och är till för att man inte ska vakna under natten (problem jag inte har) medan "rent" melatonin har bäst verkan inom en timme och är till för att man ska bli trött och somna (problem jag har). Dr. Junior hade aldrig hört talas om detta, men det verkar vara mycket han inte hört talas om (som att man kanske borde vara noga med att hålla det man lovar patienter med AS). Han sa att Läkemedelsverket inte skulle godkänna den licensansökan. Jag frågade om inte Läkemedelsverket kan få avgöra det. Och då sa han att han kunde skriva en licensansökan om jag ville det. Så nu är det förhoppningsvis gjort.

Sedan skulle det kollas vikt och blodtryck. Jag gillar inte att mitt blodtryck är högre nu än förut, för bortsett från ökad stress så finns inga faktorer som borde påverka det. Och jag kan inte minska stressen för den beror på skolan. Intressant iakttagelse: När jag gick hos Dr. Mats hade jag lägre blodtryck. När jag började hos Otäcka Läkerskan med Svarta Tänder fick jag högre blodtryck. Sedan hade jag en bra läkerska. Och då hade jag lägre blodtryck. Och hos Dr. Junior som jag inte litar på har jag högre. Hm...

Sedan skulle jag vägas. Först hade jag ingen vikt. Det stod bara "error" på displayen på vågen. Intressant i och för sig, men föga informativt. Sedan fick jag börja om och då hade jag en vikt. Hade gått upp två kilo. Det kändes bra. Idag vägde jag mig på en likadan våg och då var de två kilona borta. Mystiskt.

Annan iakttagelse: Ju mer stressad jag är och ju mer krav jag har på mig, desto större behov har jag av att hålla på med mina specialintressen. Det är lite opraktiskt, eftersom den tid jag inte spenderar med att läsa, skriva och förkovra mig i största allmänhet borde jag lägga på att kanske... laga mat? Billy's vegetariska pan pizza och vaniljyoghurt i all ära (dock ej i kombination), men det kan ju vara bra att variera sig lite. Har bytt vitamintillskott till någon lite fräsigare variant som verkar innehålla det mesta utom stryknin. Möjligen placeboeffekt, men känner mig lite piggare. Kan ju bero på färgen. De är rödrosa och ser snälla ut, till skillnad från de grågula jag hade förut ;)

Det vansinnesregnade här för några dagar sedan. Vägen utanför såg ut som en å, och det forsade upp vatten ur de där brunnarna i gatan som jag inte vet vad de kallas. Dagen efter var min balkong svartprickig. Efter närmare inspektion har jag upptäckt att prickarna till huvuddel består av mossa. Min balkong har mossa längst ut vid kanten. Det har säkerligen balkongen ovanför också. Har ändå svårt att se hur denna mossa lyckades övergå i prickform och sprida sig över balkongen. Men jag ska bli socialtant och inte mossexpert ;)

På tal om det måste jag återgå till gruppuppgiften nu.

tillbaka upp