föregående nästa mars
M T O T F L S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
arkiv
2012 2011
2010 2009
2008 2007
2006 2005
2004 2003

Denna sida skall visas i en iframe. För att se sidan i sin helhet klicka här.

23 mars 2009

R.I.P. TV-elände

gammal tv

I torsdags avled min TV efter en tids sjukdom. Den hade ägnat sig åt egendomliga hyss ett tag. Först fick bilden liksom en "midja". Ibland var bilden som den skulle, men för det mesta var den lite käckt böjd. Ibland fick bilden konstiga ryckningar, så man blev lätt illamående av att titta. Så i torsdags hade bilden midja som vanligt, och jag läste på text-tv på en sådan sida som bläddrar automatiskt. Och när den bläddrade blev bilden plötsligt hälften så bred som vanligt (och fortfarande med midja). Mycket intressant effekt. Efter ett tag blev den bredare, så det nästan såg normalt ut. Och den skötte sig en lång stund. Men sedan lade den av helt.

Så på lördagen hade jag med mig E från kontaktcentret som vän/chaufför/bodyguard till högskolan där de hade öppet hus. Talade med samordnaren för studenter med funktionshinder. Hygglig prick. Sedan köpte jag en TV.

Tycker sånt är skitläskigt. Tror att jag skulle trivas om det var monopol på allt, så jag inte behövde välja någonting. Men jag var tvungen att välja. Kikade lite på nätet innan. Helt obegripligt. Alltså, vad fan betyder egentligen abrakadabra-ramsor som "HD-ready, CA-modul, 7500:1, 100% pixelgaranti, Pixel Plus HD bildförbättring, HDMI bla bla"? Ingen aning. Så det blev den billigaste. En högblank, svart, 32" LCD-TV från ett märke jag faktiskt hört talas om. Intressant svammel som står på kartongen: "Active Vision", "PIXEL PROcessing IIIPRO" samt "HDMI". Och den är tydligen HD-ready (vilket säger mig absolut ingenting). Jag vill bara ha en TV som fungerar.

ny TV

Efter svåra lidanden (nästan) lyckades jag montera stativet på apparaten i enlighet med de egendomliga teckningarna i manualen (två likadana bilder, men den ena visar tydligen vad som är "rätt" och den andra vad som är "fel"), placerat den på för ändamålet avsedd yta och fått igång den. Allt väl så. Efter att ha skruvat loss stativet från den gamla TV:n och baxat eländet till ett hörn av rummet var jag helt slut. Tyckte det var en aning egendomligt att bli så trött, men antog att det berodde på för lite sömn och mycket intryck och sånt under dagen. Fast det var nog inte det.

yyyl!

På kvällen fick jag ont i halsen. Och igår var det rubbet med ont i halsen, huvudet och musklerna, feber, snuva och nysande. Lite bättre idag. Mindre feber, men nu har jag börjat hosta i stället. Och det kittlar konstant i näsan. Mycket irriterande. Hoppas att jag är frisk tills på torsdag, för då ska jag åka till Västerås på Attentions NPF-Forum. Förutsatt att jag inte är sjuk.

tillbaka upp