föregående nästa juni
M T O T F L S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
arkiv
2012 2011
2010 2009
2008 2007
2006 2005
2004 2003

Denna sida skall visas i en iframe. För att se sidan i sin helhet klicka här.

29 juni 2009

dr junior och mysteriet med det försvunna receptet

I tisdags var jag som tidigare nämnt hos Dr Junior. Då hade jag medicin för knappt en vecka kvar, och ingen ny licens var sökt. Sådant kan hända även om man ringt två månader innan och sagt till. Tydligen.

Jag berättade att jag knappt hade någon medicin kvar, och han sa att han skulle skicka recept till apoteket på en gång, så jag tänkte att det naturligtvis borde ha kommit på torsdagen. Vilket det inte hade gjort. Apoteksmänniskan lovade att de skulle ringa när det kom.

I fredags ringde jag till mottagningen och frågade om de hade glömt bort mig, eller möjligen skickat receptet till fel apotek (som den lilla otäcka läkerskan med svarta tänder jag hade förut). De skulle "lägga en lapp" åt Dr Junior och påminna. Det har de sagt förut, och det har inte haft någon effekt, så jag tror inte att deras lappsystem är särskilt effektivt. Nåväl. På lördagen var jag inne i stan igen och eftersom jag ändå var där gick jag till apoteket och frågade. Inget recept hade kommit.

Idag ringde jag till mottagningen igen. Nu börjar det liksom bli lite bråttom för medicinen tar slut idag. Nu skulle receptet i alla fall vara skickat. De påstod att det skickades i fredags. Återstår att se om apoteket ringer senare. Spännande.

Nu är det väl egentligen inte hela världen om jag blir utan någon dag. Det är inte en medicin som ska trappas i och ur. Men jag tycker om att ha ett någorlunda välfungerande liv, och det har jag med medicin. Och jag vill inte att det ska krånglas i stort sett varje gång. Det anses att aspergare gillar när det är förutsägbart, men det här börjar bli tjatigt ;)

dr junior och sömntabletterna

Jag fick ju nya sömntabletter också. En intressant historia. Dr Junior sa att det inte var insomningstabletter. Och han sa att de inte var beroendeframkallande (annat än det vanliga psykologiska beroendet förstås). Vad jag minns så vet han att jag har allergimedicin (antihistamin) vid den här tiden på året. Men han verkar inte alltid hänga med och komma ihåg, så det kan han ha glömt.

Hur som helst så står det på bipackssedeln att det visst är insomningstabletter. Och att de visst är beroendeframkallande. Och att de inte ska tas tillsammans med antihistaminer. Och på allergimedicinens bipacksedel står det att de inte ska tas tillsammans med sömntabletter. De kan tydligen förstärka effekten av sömntabletterna. Och det låter i och för sig inte så illa, för ska man ändå sova kan man lika gärna göra det ordentligt. Eller..?

Det kan ju i och för sig vara så att man blir trött dagen efter och sådant. Så där rök möjligheten om "vid behov", eftersom jag tar allergitabletten på morgonen, och det är lite svårt att avgöra om jag kommer att få svårt att somna på kvällen. Nu har jag slutat med allergitabletterna och nyser och det svider i ögonen och så vidare. Inte lika illa som vanligt, men ändå. Och apoteket var inte till någon vidare hjälp i frågan. Kanske skulle ringa läkemedelsupplysningen och fråga? Tror det är från och med i morgon som Läkemedelsverket tar över läkemedelsupplysningen, så då kanske man kan få något vettigt ur dem?

dr junior i största allmänhet

Jag vet inte vad jag tycker om Dr Junior. Han är långt ifrån samma kaliber som Dr Mats eller förra läkerskan. De var toppen. Men han är inte som den lilla otäcka med de svarta tänderna. Men han känns inte som någon man kan luta sig mot när det blåser. Och han verkar inte veta saker som inte jag vet (det gör han säkert, men det märks inte).

Och lite rörig är han. Eller så är det mottagningen som är lite rörig. När jag ringde i början av maj (som han hade sagt) för att beställa tid så sa jag att jag behövde licens och recept och att jag behövde ett intyg till CSN och ett till högskolan. Inget av det var klart sist (trots att de sa att de skulle "lägga en lapp"). Det verkade faktiskt som om han inte hade hört det förut.

Ibland får jag ett intryck av att han inte riktigt har koll på vad ADHD/ADD kan innebära. Han tycker att jag ska hålla rätt på när det är dags att gå dit, och be om en ny tid själv. Jag frågade i våras om inte de kan skicka ut kallelser i stället. Han svarade att han inte kan hålla rätt på vem han ska kontakta när. Det må så vara, men jag undrade för mig själv vilket system de använde förut då, när jag fick kallelser ca tre gånger om året med lagom mellanrum?

Nu senast försökte han med det där igen. Att jag ska kontakta dem i stället för tvärtom. Jag har redan glömt vilken månad han tyckte jag skulle ringa (kan det ha varit augusti?). Om jag inte hade de problem jag har med att planera, komma ihåg och så vidare så kanske jag inte ens skulle behöva gå dit...

Jag frågade hur de gjorde på förra läkerskans tid när jag automatiskt fick kallelser. Han sa att då skickar sekreteraren ut kallelser med jämna mellanrum, och visst kunde vi göra så om jag hellre ville det. Det var väl inte så svårt?

...och Michael Jackson...

Har aldrig varit speciellt förtjust i honom eller hans musik, så jag kan inte påstå att jag blir särskilt upprörd. Undrar bara hur lång tid det kommer ta innan folk börjar se honom på avlägsna platser, eller har teorier om att han och Elvis sitter och dinglar med fötterna någonstans i Västindien. Eller att han flyttat till månen...

tillbaka upp

23 juni 2009

ett sådant väder vi har

väder

Här har det varit mysko väder. Regn, åska och sol på samma gång. Gav ett ganska coolt ljus faktiskt.

Idag är det solsken och då förväntas man bli alldeles till sig av lycka. Hudcancer i all ära - men jag stannar hellre i skuggan. Det är för varmt och för ljust. Och jag är visserligen inte albino, men inte långt ifrån. Hanna beskrev mina faser av solbränna som "först är hon vit, sedan ser hon ut som en polkagris, sedan blir hon vit igen, och sedan blir hon lite brun" och det är väl en ganska korrekt beskrivning ;).

Det är i alla fall klart suspekt att inte älska att vara i solen. Krig, svält, mord och misshandel - men det som verkligen upprör är om man sitter inomhus med persiennerna nerdragna en solig dag i juli.

Och nuförtiden ska alla vara så "klimatsmarta" och källsortera och använda förnybar energi och låta bli att köra bil för att inte förvärra växthuseffekten, och så sitter de i sina ekologiska shorts och njuter av växthusvärmen.

hjärnröntgen

Idag har jag varit hos Dr. Junior och fått veta att det inte är nåt fel på min hjärna. I alla fall inget som syns ;) Och det var ju bra. Hade nog inte gillat att ha hjärntumör. Hade en massa roliga fantasier om vad de skulle ha kunnat hitta därinne. En krita kanske. Det hade ju Homer Simpson. Fast det finns ju en massa andra försvunna saker som skulle vara mycket coolare... Den Heliga Graal, t.ex. Eller han den där som USA letar efter - långt skägg, klänning, handduk på huvudet, meddelar sig emellanåt via ljudband, hittelön på flera miljoner dollar... Eller budgetunderskottet. Eller Atlantis (man måste tänka stort ;)).

Fick nya sömntabletter också. De förra fungerade de tre första veckorna, men sedan var de i stort sett utan effekt. Och nu har jag fått sådär jättesvårt att somna igen. Har inte läst bipackssedeln till de nya än, men Dr Junior hävdade att de är milda och kan tas vid behov. Låter ju bra.

De förra var för personer över 55 år (kan inte minnas att jag skulle ha fyllt 30 ens en gång, men minnet blir ju sämre med åren ;)). Men på bipackssedeln stod även råd vid graviditet och amning, så det kanske inte var en absolut regel... De kunde hur som helst ge alla möjliga lustiga biverkningar. Bland dessa fanns bl.a. onormala drömmar (?!), gulsot, kraftig svettning, viktökning, ökad sexualdrift, rinnande ögon, kräkningar, "onormala tarmljud", för mycket saliv, "väderspänning", dålig andedräkt, eksem, nagelrubbningar samt långvarig erektion... Taskig kombination om man skulle bli gul och fet, svettas, drabbas av rinnande ögon och alla möjliga läskiga lukter och dessutom få ökad sexualdrift (antar att långvarig erektion inte var nåt jag behövde oroa mig för ;)). Jag fick en biverkning, och det var att jag vaknade väldigt tidigt. Men det gick över. Återstår att se hur det blir med de nya tabletterna.

I övrigt...

... så kommer Hanna och hälsar på. Trevligt :) Och idag har jag köpt en "Advanced Solo Tuner" och kan nu stämma min gitarr själv (bra om man vill börja spela igen, men i princip saknar gehör). Och sist men inte minst fyller min lilla tekoppsvän år! Grattis!

tillbaka upp