föregående nästa augusti
M T O T F L S
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
arkiv
2012 2011
2010 2009
2008 2007
2006 2005
2004 2003

Denna sida skall visas i en iframe. För att se sidan i sin helhet klicka här.

29 augusti 2008

dop, hundbett, höjdskräck...

dopfunt

Jävlar, vilken stressig - och rolig - sommar! Har rest en massa - mer än vanligt. Först var jag i Bålsta och Katrineholm. Sedan i Göteborg. Sedan i Uppsala, Sigtuna och Bålsta (igen).

Jag åkte till Göteborg med kontaktcentret och gick på Liseberg. Mot bättre vetande åkte jag "Uppskjutet", och var nära att svimma efteråt, eftersom jag hyperventilerat hela tiden. Man ska inte göra sånt om man har höjdskräck. Eller så ska man det. Åkte "Kanonen" också, men inte "Balder". Den kanske jag vågar åka nästa sommar. Kanske.

Och så har jag varit på dop. En liten pärla som räddades från ett liv som hedning ;) Sedan kräktes hon på mig. Men hon var söt ändå.

Efter det var jag i Bålsta. En av dagarna när min vän J och jag var ute och gick med hennes hund kom plötsligt tre hundar utrusande från en trädgård och attackerade J och hennes hund. J blev biten i båda benen. Ägarna fick kämpa för att fånga in sina hundar. När J sa att en av hundarna bitit henne sa de att deras hundar inte bits. Men å andra sidan sa de att deras hundar inte rymmer heller, och det gjorde de ju bevisligen.

Sedan vägrade de lämna ut sitt namn och telefonnummer. Jag gick fram till deras grind för att fråga en gång till, ifall de inte hade hört den första gången. Ägarna var ett par i 60-årsåldern. Gubben satte sig på altanen och löste korsord, tanten tittade inte ens åt mitt håll. Jag frågade artigt om vi kunde få deras namn och telefonnummer. Ytterligare en tant var där. Som svar på min fråga började hon gapa och skrika åt mig. Hon började med att vråla att "de här hundarna bits inte!". Jag svarade (fortfarande artigt) att nu hade de ändå gjort det, eftersom J hade ett jätteblåmärke på ena benet. Tanten hävdade att jag ljög - och att blåmärken inte uppkommer så snabbt. Jag bad henne sluta skrika, men hon fortsatte och påstod bl.a. att vi inte fick gå där (vilket vi visst fick). Jag lyckades inte överrösta henne förrän jag blev förbannad och vrålade att hon var den otrevligaste kärring jag träffat på åratal, och sedan gick vi därifrån.

De bad inte om ursäkt, frågade inte hur det gick med J och hennes hund och vägrade lämna ut namn och nummer. När vi kom hem inspekterade vi J's ben. På ena benet hade hon ett gigantiskt blåmärke och på andra benet ett märke som först såg ut som ett blåmärke, men som efter ett tag såg ut som ett vampyrbett. J fick gå till vårdcentralen och få stelkrampsspruta och få skadorna dokumenterade.

hundbett

"spam, spam, egg, bacon and spam..."

I princip varje dag har jag fått spaminlägg i min gästbok. Jag har blivit erbjuden billån, bilförsäkring, annan försäkring, tonårsflickor, pokerspel, potenspiller... Ibland över hundra gånger om dagen. Och man kan blockera IP-nummer och radera inlägg bäst fan man vill, men det spelar ingen roll för det kommer ändå fler. Förut räckte det att byta namn på mappen gästboken ligger i, men på senare tid har det bara dröjt någon dag innan de ändå hittat tillbaka.

Jag har hittat massor av bra tips på hur man blir av med dem, men jag kunde inte applicera dem eftersom jag aldrig lärde mig PHP ordentligt, och ändå har glömt det mesta. Men så, för någon natt sedan, hamnade jag i ett intressant sinnestillstånd där jag plösligt lyckades tänka på "rätt" sätt igen, och då lyckades jag peta in en liten kodstump på rätt ställe. Nu funkar det rätt bra. Även om jag fått två spaminlägg efter det så är det bättre än tvåhundra. Hurra!

Försäkringskassan

Idag (äntligen) fick jag brev från Försäkringskassan. De ska ha en handläggningstid på 30 dagar för bostadstillägg, men det har väl knappast undgått någon att de inte håller tidtabellen. Jag ansökte i maj, och fick svar idag. Öppnade kuvertet helt övertygad om att det antingen skulle vara ett avslag eller någon information om byte av handläggare eller nåt. Men det var det inte. Det stod att jag får bostadstillägg. Äntligen!

tillbaka upp