nästa föregående augusti
M T O T F L S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
arkiv
2012 2011
2010 2009
2008 2007
2006 2005
2004 2003
 

Denna sida skall visas i en iframe. För att se sidan i sin helhet klicka här.

8 augusti 2007

man ska orka också

skor

I måndags kom jag hem från min Sommarturné 2007 - fas två. Först var jag hos Hanna i Uppsala. Hon har bra inflytande över mig, för när jag är med henne köper jag saker. Jag hade kvar julklappspengar från i julas, och för dem köpte jag både onödiga och nödvändiga saker. Jag köpte bl.a. två par skor, inklusive de mycket söta och fullkomligt onödiga som syns på bilden. När jag lekt färdigt med Hanna åkte jag till Bålsta och träffade pappa, och en vän som bor kvar där.

Några dagar senare åkte jag och pappa till farmor. Hon verkade ha repat sig rätt bra efter benbrottet, men hade fortfarande svårt att gå. Och hon hade hemtjänst. Jag är inte säker på vad jag tycker om hemtjänsten där. De ska städa hos henne varannan vecka. Det var mycket dammigt på golvet i ett av rummen, och det låg blomblad på golvet därinne, och min kusin sa att de legat där länge. Jag kollade inte golven i de andra rummen. Hemtjänstdam #1 verkade trevlig, men hon var sådär läskigt stereotypt klämkäck som de är ibland. Hemtjänstdam #2 träffade jag inte, för jag hade annat för mig när hon var där.

Hemtjänstdam #3 hade utseendet mot sig. Hon var obehagligt lik mammas f.d. boendestöd. När jag påpekade för henne att potatisen i farmors kylskåp nog borde slängas (den borde nog ha slängts i våras någon gång), tittade hon knappt upp och sa bara "jaha" medan hon fortsatte trava in lådor med mat i kylskåpet, utan att verka notera att farmor inte ätit upp den mat som borde ha varit slut. Jag tyckte inte om det.

Farmor måste ha pengar hemma när de ska handla åt henne. Hemtjänstdam #1 påpekade att farmor bara hade haft 120 kronor gången innan, men eftersom det de skulle handla kostade 121 kronor hade de lagt tillbaka en grej. Jag förstår att de säkert har sina regler, men det rörde sig om en krona. Det finns säkert folk som tycker att "Tänk om alla gjorde så?" nu, men alla gör inte så, och en krona - som de kan få igen samma dag - borde de väl kunna lägga ut? Även om de inte ska göra så enligt reglerna.

Dagen efter åkte jag och pappa hem till mig, och pappa stannade i fler dagar än han någonsin gjort tidigare . Och när han hade åkt hade jag två dagar för mig själv innan jag åkte med kontaktcentret till Göteborg för att gå på Liseberg. När Liseberg var avklarat stannade jag kvar i Göteborg och träffade vänner där också. Mycket trevligt men mycket utmattande.

Jag drack alkohol också. Vilket händer mycket sällan numera. Jag drack två glas rödvin och en halv öl, och det är mindre än jag tålde förr. Jag blev mycket fullare än jag hade räknat med. Och trots att jag drack minst två liter vatten var jag fruktansvärt bakfull dagen efter. Det var förfärligt. Jag hade huvudvärk och mådde illa, och efter att jag hade gått upp, duschat och tagit huvudvärkstabletter var jag tvungen att gå och lägga mig igen, och jag kände mig inte okej förrän sent på eftermiddagen. Jag vet inte riktigt vad det berodde på, men jag skulle tro att medicinen hade med i alla fall berusningsgraden att göra. Jag vet att jag tål mindre alkohol när jag tagit medicinen, men jag trodde att det skulle vara okej eftersom medicinen borde ha gått ur kroppen vid det laget. Men man kan ju aldrig vara säker.

Och nu är jag hemma och känner mig allmänt ur led. Men det artar sig väl snart hoppas jag.

tillbaka upp