föregående nästa november
M T O T F L S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
arkiv
2012 2011
2010 2009
2008 2007
2006 2005
2004 2003

Denna sida skall visas i en iframe. För att se sidan i sin helhet klicka här.

21 november 2008

den jävla gästboken (igen)

högskoleprov

Eftersom jag inte får den (numera) jävla gästboken att fungera har jag lagt in en gratis reklamsmittad gästbok, som inte ens funkar med layouten, men den får duga tills vidare. *Suck!* Ingen aning om varför jag inte får ordning på den gamla...

högskoleprovet

Den 25 oktober skrev jag högskoleprovet och igår fick jag resultatet. 1.8. Ett komma åtta! Jag tror det räcker för att komma in på socionomprogrammet. Det måste räcka. Gången innan (2002) fick jag 1.7 och det räckte till det jag ville läsa då.

För drygt en månad sedan var jag på ett tre veckor långt studiebesök på socionomutbildningen. Jag var med under den del av psykologikursen där de läste socialpsykologi. Väldigt intressant ämne faktiskt. Studerade duktigt och vågade inte använda datorn av rädsla att fastna i annat. Sista dagen var det seminarium, och jag kände att jag faktiskt hängde med. Det var väldigt trevligt. Det är en helt annan sak att läsa om sådant men kan reflektera över, än det var att läsa om diverse kolväten och annat som man ska memorera, som det var sist jag försökte plugga...

tempo

Sedan några månader tillbaka har jag hållit ett för mig okarakteristiskt högt tempo. Och jag lever fortfarande. Och jag är inte så där förbannat uttröttad så jag inte orkar göra något annat än att sova. Å andra sidan har jag inte provat det här tempot med den här medicinen förut. Men ändå. Och nu börjar jag bli lite nyfiken. Kommer det ta tvärstopp? När i så fall? Och hur? Eller..?

Det är säkert inte ett högt tempo om man jämför med normaler. Det kanske inte ens är tillräckligt för att räknas som normalt tempo. Men för mig är det ett framsteg. Har inte riktigt fått klart för mig vad det är som är annorlunda. Eventuellt har jag fått lite lättare att gå hemifrån? Och det måste vara nåt mer (eftersom jag inte blir lika trött), men jag har inte lyckats sätta fingret på vad.

Exempel: I tisdags fick jag för mig att jag skulle simma, så jag knallade iväg till simhallen och simmade 1,5 kilometer. Det tog 20 minuter att gå dit (uppförsbacke nästan hela vägen) och det var kolsvart ute. Men jag gjorde det. Jag hade inte varit i en simhall på sju år. Den gången gick jag också till den lokala simhallen, simmade 1,5 kilometer, gick hem igen och kom aldrig mer tillbaka. Men kanske jag kan ta mig iväg nästa tisdag också? Skulle vara trevligt.

Visst, allt funkar inte... Jag blev t.ex. inte hungrig på en vecka, så jag åt bara frukost och kanske lite yoghurt på eftermiddagen i typ en vecka. Och det ser ut som fan i lägenheten. Men ändå.

energidryck

Jag har provat många olika receptfria knep mot trötthet (sömn, coca-cola, te, koffeintabletter...) men ingenting har fungerat. Men nu har jag upptäckt energidryckerna. De fungerar faktiskt (även om flera av dem smakar rättså gräsligt). De funkade inte förr, så jag tror att de kanske bara fungerar i kombination med medicinen. Men ändå.

Nu ska jag antingen gå och lägga mig eller lyssna lite mer på Flogging Molly. Har inte bestämt mig än. Eller jo, jag ska nog gå och lägga mig.

tillbaka upp